Forum o żółwiach lądowych - żółw stepowy i grecki, hodowla, terrarium, nasze żółwie
Aktualności: Witamy na forum o żółwiach lądowych! forum.zolw.info

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
30.07.2010, 11:53:14

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Geochelone elegans- żółw gwiaździsty  (Przeczytany 720 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Nila
Żółw obrzeżony (Testudo marginata)

Reputacja: 3

« Odpowiedz #15 : 03.03.2010, 10:10:25 »

Zdecydowałam się nie kupować gwiaździstego. Niech je hodują Ci co się znają. A po tym co napisała Malwa to mi się totalnie odechciało. Tymbardziej, że nawet w okolicy nie mam weta od żółwi. Znajomi mówią żebym w ogóle dała sobie spokój z żółwiem, bo za bardzo to przeżywam. Ja jednak od lat marzyłam o żółwiu. Tamtego nieszczęsnego szukałam pół roku. Będę szukać dalej.
malwa
Żółw leśny (Geochelone carbonaria)
*

Reputacja: 55

« Odpowiedz #16 : 03.03.2010, 13:33:53 »

Wiesz tak od razu poddawac sie to tez nie mozna ja jak bym miala zucic wszystko po kazdej przegranej walce o ich zdrowie a nawet zycie to nic bym nie miala, na bledach sie czlowiek uczy, czasami poprostu nic juz sie nie da zrobic co tez jest normalne bo w szpitalach ludzie tez umieraja kazdego dnia, takie to nasze zwariowane zycie. Jedno co staram sie u siebie zmienic to podejmowac bardziej rozsadne decyzje ktore nie kosztuja mnie tyle placzu,wysilku i kasy a mojej bandy zolwi , gadow i ptaszysk zdrowia.
Nie ma nic zlego w zakupie tej gwiazdki , najpierw dowiec sie cos wiecej o nich, zorganizuj wlasciwe tero , potrzebne lampy i nne wyposazenie a potem podejmi decyzje czy kupisz od tego faceta czy znasz moze jakies inne zrodlo i sparawa zalatwiona.

Kurcze.... a mialam dostac tylko rybki....
ankan
*

Reputacja: 82

Posiad. gat: Żółw lamparci (Geochelone pardalis)x2

« Odpowiedz #17 : 03.03.2010, 13:55:30 »

Nila -dokładnie nie poddawaj się, tylko spokojnie poczytaj i poszukaj.
Przygotuj wcześniej terro, lampy itp.  Nieszczeście Cię spotkało, ale tak za każdym razem być nie musi.
Nila
Żółw obrzeżony (Testudo marginata)

Reputacja: 3

« Odpowiedz #18 : 03.03.2010, 15:09:40 »

Dziewczyny ja na prawdę na gwiazdki jak i  na lamparty jestem napalona. Zrobiłambym dla każdego Ż wszystko co mogę. Warunki w domu mogę stworzyć odpowiednie ( dzięki pomocy osób  doświadczonych).  Tak popatrzyłam na foty tych 5 gwiazdek - no chciałabym je mieć, Boje się jednego, że nie ma blisko weta. Wieczorem wyślę zdjęcia innych Ż.
ankan
*

Reputacja: 82

Posiad. gat: Żółw lamparci (Geochelone pardalis)x2

« Odpowiedz #19 : 03.03.2010, 16:13:22 »

Nila - tak naprawdę to jak żółwiowi nic nie dolega, to wystarczy, że znajdziesz jakiegoś weta, który wykona badanie kału i da Ci w razie potrzeby środek na odrobaczanie, który też sama podasz. Ewentualnie skoryguje dziób. Pazury możesz obcinać sama. Ja też mam do specjalisty od gadów dość dalego - ponad 100 km jazdy do W-wy lub Radomia. Dla bieżących spraw - np. to odrobaczanie znalazłam w Łodzi panią weterynarz.
Jak masz duży dom i jeszcze ogród to mozesz żółwiowi stworzyć bardzo dobre warunki. Więc uszy do góry ...na pewno jakiś ładny, zdrowy zółwik Ci się trafi.
Alicja
Żółw egipski (Testudo kleinmanni)
*

Reputacja: 9

żółw stepowy-Piękna

« Odpowiedz #20 : 03.03.2010, 17:02:04 »

W tej sytuacji to może faktycznie z 5 naraz. Wink
Jeden to ryzykowne i trudno wybrać.
 Smiley

Alicja
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS! Dilber MC Theme by HarzeM
Strona wygenerowana w 0.081 sekund z 22 zapytaniami. (Pretty URLs adds 0.017s, 2q)