Cześć! Jak już sami wiecie w tym roku mam zamiar zimować Franię. Mam okropnego cykora , każda myśl o zimie źle mi się kojarzy.
Zimowanie Frani odbędzie się w lodówce mojej babci ale to jeszcze nie pewne bo nie wiem czy ma ustawiacz temperatur
Muszę do kupić parę rzeczy mianowicie -
dobry termometr i higrometr , myślałam o takim
http://www.zoologiczny.sklep.pl/Exo_Terra_Termometr_Elektroniczny__27_62_355___6462http://www.zoologiczny.sklep.pl/Exo_Terra_Hygrometr_Elektroniczny__27_347_348___6463Tylko ten higrometr trochę drogi
jest co tańszego ale równie dobrego ?
- Muszę zakupić też folię ogrodniczą do zabezpieczenia zimownika, miałam zamiar zimować w takich dużych pojemnikach na jedzenie ale nie wiem z skąd takie wsiąść
No i wyłożyć oczywiście pojemnik grubą warstwą Ziemi z liśćmi dębu i brzozy . Ta ziemia ma być z gliną czy bez ?
Kolejne pytanko, czy przed włożeniem Frani do lodówki mam ją cała wyszorować w wewnątrz ? (lodówkę)
Jeśli tak to jakimiś specjalnymi środkami ? Eko /?
Czytałam też że przez jaja jest możliwość zarażenia się salmonellą ? Mam wyjąć wszystkie jaja z lodówy ?
Jeszcze jedno. Kiedy mam zanieść kupę do badania ? W październiku ? Czy jeszcze w tym miesiącu ?
Nie mam jeszcze ustalonej daty zimowania, myślałam żeby rozpocząć przygotowanie październiku a zimować w listopadzie.
Przepraszam za to całe zamieszanie, myślę że zadałam wszytkie pytania na które chciałabym otrzymać odpowiedź.
Z góry dziękuję i Pozdrawiam oliwkaa 660