Anno-dario, wyjaśnię ci, że ja miałam na myśli tylko rozmawianie o powyższym temacie, a nie o tym co kto osobiście sam uważa. Bo wtedy temat powinien wyglądać inaczej np. "co myślimy o sekcjach zwłok naszych żółwi". I można by mówić o sobie, a nawet trzeba wtedy. A tu jest ogólny temat, i założony przez jedną osobę, która czegoś od nas chciała dla siebie, czyli zwłok żółwi.
Jak jest prosty temat np. poustawiania sprzetu w terrarium, to jakoś idzie, i ludzie na temat piszą, gdzie co przesunąć itd., a jak przyjdzie do ogólnego tematu dla wszystkich, to robi się off topic. I na koniec nie ma tego końca tematu, bo nic ne zostało ani ustalone ani określone do końca. A jest tak z powodu osobistych wtrętów użytkowników, pośród których trudno się na końcu pozbierać.
I trzeba zwsze pamietać przy takich rozmowach, że nie mamy realnego wpływu na życie innych użytkowników i na to co oni sobie po południu robią. Jesteśmy tylko w internecie, a nie jesteśmy strażnikami serpentina, jego koła anatomicznego na studiach czy jego pani profesor.
A ty sama zupełnie dobrze piszesz po polsku, a więc bez przesady znowu, że czegoś tam nie rozumiesz. Ja nie wymagam dialogów i odpowiedzi pisanych w pięknym języku, bo gdyby tak było, to bym na forum literackiego języka polskiego musiała o żółwiach temat założyć.