Hmmm....terrarium jest konieczne - żółw nabawi sie zwyrodnienia stawów wreszcie i przestanie chodzić...

( Pewno i tak po tych latach ma uszkodzone (popatrz jak chodzi - zdrowy powinien unosić się na łapach równolegle do podłoża, z uszkodzonymi stawami - ma "opuszczony" tył i odpycha się tylnymi łapami na boki, rozbudowany jest za to przód - bo żółw podciąga się na przednich łapach - to tak z grubsza).
Jak duży jest zólwik? I na jakie maksymalnie terro możesz sobie pozwolić?
Ja mam teraz 170x120 cm na 2 żólwie, wcześniej jeden siedział w 120x50 cm. Ale to maluszki - mają po niecałe 10 cm.
Co do jedzenia - banany, jajko i pomarańcze, czy inne cytrusy - NIE
W ogóle nie należy dawać owoców - czasem co najwyżej w sezonie letnim możesz podać leśne owoce - malinę, jeżynę, borówkę.
Marchewkę od czasu do czasu można. Jabłko - nie.
Popatrz dobrze w dziale żywienie - zestaw roślin polnych, suszków, przypraw w doniczkach, roślin doniczkowych.
Lampa grzewcza jak najbardziej OK. Ale żółw powienien też mieć lampę UVB. Teraz już zaraz będzie wiosna i lato, to lampę możesz kupić na jesień dopiero.
Lepszy wybieg 1,5x0,80 niż żaden...

Ja też mam wąski i mały balkon do dyspozycji. Zrób drewnianą skrzynkę, zabezpiecz dno folią, wsyp ziemi, poukładaj kamienie, posiej trawę i ładne kwaitki - i moze być taki ozdobny skalniak. Plus oczywiście kryjówka i miska z woda dla żółwia. I jak ma tam zostawać sam bez dozoru to trzeba zabezpieczyć go od góry siatką.