Nie, po prostu zapytałam się jej, czy coś robimy z oczami. I wtedy przepisała mi maść. Wykupię ją, ale na razie nie będę jej używać, bo oczy ma prawie zdrowe.
Dodano 26.02.2013, 17:17:52 pm
Mam jeszcze jeden problem. Otóż tak jak było zamierzone, w terrarium są teraz dwie strefy - sucha i wilgotna. Jednak nie mogę utrzymać odpowiedniej wilgotności... Najpierw mu pryskalam, ale niewiele to dało. Pózniej zwyczajnie na jedna stronę lałam wodę ze szklanki. Problem jest tako, ze to i tak nic. Po podlaniu ma około 50%. Rano dzisiaj było 65%. Ale gdy tylko wlaczam lampke, zmniejsza sie do 30 i tak w zasadzie jest przez cały dzień, kiedy jestem poza domem. Nie chce tez przesadzić z ta woda, bo tamta cześć jest cały czas mokra. Do tego jest tam wiecej gliny, która trzyma wilgotność bardziej, więc po prostu jest za duże nasycenie i juz zauwazylam, ze nie chce sie wchlaniac, wie nie leje. Wyczytalam, ze odpowiednia wilgotność to 70-80%, a nawet na chwile nie udało mi sie takiej osiągnąć... Basen z woda oczywiście cały czas napelniony.