Pisać każdy może a i tak ci ludzie więcej uczynili w środowisku żółwi niż wy razem wzięci.( rozmnarzają żółwie a nie wyławiają a to przyczynia się na ich ilość z dokumentami CITES )
Delikatnie rzecz ujmując, nie masz bladego pojęcia o czym piszesz
Co z tego, że rozmnażają żółwie? To nie jest wielka sztuka, ja też jak się postaram, to rozmnożę. Tak więc nie ma się co podniecać i zbytnio wyrywać... Skąd wiesz co my robimy dla żółwi? Masz jakieś informacje o tym czy zwyczajnie się obruszyłeś i zaczynasz na nas naskakiwać z bezsilności wobec żółwiowej tragedii?
To forum piszą większości dzieci co mają jednego żółwia stepowego z skorupom jak tatry i co wy wiecie o żółwiach ?
O hodowcach?O ludziach sprzedających żółwie?
Oceniacie ludzi nie kupując od niego żółwia
Skąd takie informacje? Prowadziłeś jakieś dochodzenie o forumowiczach?
Moim skromnym zdaniem, to forum tworzą stali bywalcy a nie ludzie z żółwiem stepowym jak tatry, czyt. dzieci.
Co do dzieci...
Nie wiem ile masz lat ale wydaje mi się że w podstawówce uczą jak się piszę '' skorupa'' w jej odmianach
skorupom jak tatry
Tak więc o jakich dzieciach rozmawiasz z nami? chyba o swoich rówieśnikach...
Kolejna kwestia to taka, że ja sam posiadam żółwia z zoomarketu, dostałem go, i wiem czym ten sklep śmierdzi
Nie masz zielonego pojęcia do kogo piszesz chłopczyku a naskakujesz jak byś wszystkie rozumy pozjadał, no ale niestety
Najpierw ortografia...
i '' skorupom''
Ja bym zrobił oceny was jak się zajmujecie żółwiami a nie sprzedawcy.
Tak więc, do dzieła
Ze mną nie ma problemu, chcesz wpaść na kawę i udowodnić mi jakim jestem złym hodowcą?
Większość z was tylko męczy żółwie a nie stwarza im dobre warunki.Kupi jeden z drugim żarówke uvb i myśli ,że jest dobrym opiekunem???
Ja myślę, że jeśli mówić o mniejszościach lub większościach, należy się opierać na różnych statystykach... a nie na domysłach i kilku postach
Na utrzymanie żółwia w dobrym zdrowiu, składa się jeszcze obok żarówki dobra dieta i inne sprawy... O których nie mają pojęcia hodowcy żółwi, pisząc różne kiepskie książeczki o chowie żółwi. Czy ty znasz choć jedna osobę z tego forum? Jeśli nie, to czemu oceniasz? Jak już się czepiać wieku forumowiczy to twoje zachowanie, i jak Jakub wcześniej słusznie zauważył emocje... Wskazują, że sam jesteś dzieciakiem
Chyba sadystą.
Jakub, Ja tez to zgłoszę
To jest chamstwo i łamanie regulaminu...
Jedz ,wypuść żółwiam w jego naturalne środowisko to co możesz dla niego zrobić a nie krytykować innych jak sam jesteś odpowiedzialny za wyniszczanie naturalnego środowiska !!!
Napisałeś to w moim wątki o zoomarkecie, tak więc obrażasz moją osobę. A ty sam co robisz w kierunku pomocy żółwiom? Ile razy wypuszczałeś żółwia na wolność?
Jestem weganinem i ekologiem, jak śmiesz mówić mi, że jestem odpowiedzialny za wyniszczanie środowiska naturalnego? Nie znasz mnie i nie masz prawa wypowiadać się na mój temat, jeszcze w sposób chamski.