witam poownie,
no wiec tak...wczoraj jak tylko dotarlam do domku od razu pobieglam do malucha.
Jest cudny, słodki i kochany :-*Jesli chodzi o karapaks i plastron to nie ma niedoborow wapna. Chlopak jest twardy jak na 102g maluszka przystalo. A teraz o wybarwieniu skorupki - zaraz po przyjsciu do domku wzielam szkraba do kopieli, spojrzalam na wybarwienie skorupki, bylo rzeczywiscie takie wyblakle, wzielam szczoteczke i delikatnie wyczyscilam caly plastron i karapaks. Teraz go nie poznacie... jest najladnieszy z calej mojej bandy
. Poprostu był mocno zabrudzony. Z boku ma jakby ryse, ale spytam Maluty co to moze byc - czy to byl jakis uraz? Jest bardzo ruchliwy, ma piekne oczka i jego stan zdrowia jest bardzo dobry ale mysle ze lepiej oceni to Aleksandra Maluta.
Tu chce podziekowac poprzedniemu opieknunowi za naprawde dobry stan zdrowia i kondycje malucha ;)Naprawde balam sie ze maly moze wymagac nieco dluzszej pomocy vet. NIE ZNAJAC SIE NA ZOLWIACH SPISAL SIE PAN NA MEDAL - Bardzo dziekuje w imieniu swoim i malca.Teraz wiem ze jak ciezko bylo oddac tak cudownego maluszka no i oczywiscie zapraszam do odwiedzin malaca
Aniu - dziekuje ze pomyslals o mnie proponujac mi adopcje
zycze wszystkim wspanialego dnia
Aga Ramzes Salomon Giza i Maluszek
ps mysle ze wieczorem wkleje fotki mojego Słodziaka
Dodano 29.11.2012, 14:16:52 pm
jesteśmy po wizycie Aleksandry która potwierdziła mają diagnoze, maly jest w
bbb dobrej formie, skorupka twarda, pieknie wybarwiony, ładne oczka, biegający i jedzący. Dostal tylko syropek na robalki. Druga dawka za 2 tygodnie a potem badanie kału. Kwarantanna potrwa ok 4 tygodni. Pierwsze co uslyszalam od dr. Maluty to... ale zaje... terrarium, tylko pozazdrościc. To byla jej pierwsza wizyta w moim domu
Jesli chodzi o pleć to oczywiscie sama ja okresle ale dopiero za jakies 1,5 roku. Lepiej poczekać z plcia bo juz moj Ramzes mial tyc dziewczyna a tu gdy wazyl 600g okazalo sie ze jest Panem. W te chwili malec wyglada na kawalera.
wieczorem wkleje fotki malucha
aha ta ryska na plastronie to prostu genetyka. Maly wazy 108g.