Witam, Po raz kolejny zostałem poproszony przez koleżankę z Szczecińskiego TOZ’u o pomoc w znalezieniu nowego domu dla dwóch żółwi lądowych. Żółwiki wyglądają na zdrowe, mimo że jak dwa poprzednie są również z interwencji.
Warunki jakie powinien spełnić przyszły właściciel:
1) Doświadczenie w chowie nad żółwiami. Nie interesują mnie ani nikogo z TOZ’u osoby, które w łatwy sposób chcą dostać pierwszego gada!
2) Posiadać odpowiednio wykonany wybieg zewnętrzny.
3) Posiadać terrarium, które będzie wykorzystywane jedynie w sytuacji gdy żółwie obudzą się wcześniej z zimowania, a pogoda na zewnątrz nie pozwoli na ich urzędowanie na wybiegu.
4) Pomieszczenie lub miejsce do zimowania
Osoby poniżej 18 roku życia mogą ubiegać się o adopcję żółwi jedynie za zgodą prawnych opiekunów!
A o to żółwie, które szukają domu. Jak już w tytule tematu napisałem oba żółwie to samice żółwia stepowego.
nr 1 nr 2 Kontaktserpentin@op.pl
lub e-mail mojej koleżanki ciocia@przedszkole.com.pl, która możliwe że po zarejestrowaniu sama się wypowie w tym temacie.
Ostrzegam wszystkie zgłoszenia będą bardzo dokładnie sprawdzone i obojętnie na który adres napiszecie bo my jesteśmy w stałym kontakcie e-mailowym. Aha i bez zdjęć w zał. wiadomości proszę nie zawracać Nam głowy!