Kierując się przede wszystkim dobrem mojej większej samicy stepowej, zasługującej na najlepsze warunki, podjąłem decyzję o oddaniu jej odpowiedzialnemu hodowcowi. Zdecydowałem tak, bo - mimo wielkich starań (bardzo obszerne terrarium, odpowiednia, dieta, zimowanie) doszedłem do wniosku, że żółwie stepowe wiosnę i lato muszą spędzać na odpowiednio zabezpieczonym, obszernym wybiegu na świeżym powietrzu, a ja mieszkam w centrum miasta, nie mam takiego wybiegu.
Samica żółwia stepowego -( testudo horsfieldi , długość karapaksu 18cm, bez dokumentów, bez problemów zdrowotnych, ładny zdrowy okaz, Toruń, tylko odbiór osobisty albo przesyłka konduktorska na koszt nabywcy).
Chciałbym oddać : 1.odpowiedzialnemu hodowcowi, który ma wiedzę n/t żółwi stepowych (ich życia w naturze) , 2.dysponuje wybiegiem zewnętrznym. , 3.ewentualnie ma także inne żółwie stepowe 4. z kim będę mógł utrzymać kontakt po sprzedaniu żółwia.
Zdjęcia żółwia (chodzi o większego osobnika, bo ten mniejszy jest na sprzedaż) są w galerii mojego profilu-->
http://www.terrarium.com.pl/galeria/galeria.php?userid=28962&path=14365Kontakt mail: nesta00@wp.pl