O dzięń dobry "ankan" nie wiem jak się zwracać czy Pani/ czy Pan...
Więc tak: oczy ma normalne, takie jak mój step nie ma żadnych zmętnień, jakiejś ropy czy innego nieprawidłowego wyglądu jeśli PAn/Pani chce zrobię zdjęcie popołudniu i tutaj wstawię.
Jeśli chodzi o jedzenie .. na początku dostała to co daje mojemu stepowemu, prosienicznik jednogłówkowy( chya tak się to nazywa) , troszkę rukoli, roszponki,melisy.. ( mój żółw dostaje już suszki dlatego nie mam wiele świeżych roślin) jednak nie ruszyła przez cały dzień , więc się zlitowałam i jak wszyscy pewnie tutaj wiedzą że biedaki trzymane na podłodze jedzą też nieodpowiednie jedzenie czyli sałatę pomidor ogórek.. nie dałam sałaty , ale musze przyznać że dałam kawałek pomidora.. no i pomidora wcinała.. a raczej chciała ..nie potrafiła go zjeść polegało to na tym że po 1 nie potrafiła sobie go ugryźć a po 2 jak się jej przesunął to ona dalej trafiała w to samo puste już miejsce.. i wtedy się trochę wystraszyłam. Nakarmiłam ją dodając do niego tą rukolę , roszponkę i poszłam szybko czytać tutaj i na Internet.. poczytałam pomachałam jej ręką przed oczami ( robiłam dośc gwałtowne ruchy) i nic.. światłem co prawda nie świeciłam ale zaraz po pracy to zrobię.Nie wiem czy jest na tyle oswojona.. z jednej strony mój stepowy też nie chowa się jak mu macham przed oczami - głaskam... ale reaguje na światło..
Co jeszcze zauważyłam Maryśka prawie w ogóle nie mruga.. czy to też może być jakaś wada?
Skorupa Twarda na szczęście.
Tak razem wiem że nie mogą być, cały czas się zastanawiam nad tym czy ją zatrzymać, na upartego miejsce bym i znalazła.. ale zgłosiło się do mnie 2 Panów którzy są chętni zaopiekować się nią, którzy mają swoje greki ( widziałam zdjęcia) .. ale mimo wszystko boje się ją dac, a po za tym chyba ją już pokochałam heh

Jak na razie planuje wybrać się z nią do weterynarza chociażby na przycięcie tego okropnego dzioba..
ale się rozpisałam, ale widze że ludzie tutaj są bardzo pomocni Dziękuję i żałuję że nie trafiłam tutaj wczesniej wiele ważnych informacji można znaleźć .. Pozdrawiam
Dodano 02.12.2014, 10:29:32 am
Aha jeszcze jedno- nie wiem czy pisałam Maryśka podobno raz złożyła jaja, czy to mogło się przyczynić do stanu jej zdrowia?