Wiedza > Prawo

Dostałem żółwia stepowego

<< < (2/2)

Hans Kloss:
Tylko pamiętaj o dwóch sprawach: nigdy nie próbuj tego zwierzaka sprzedawać ani wywozić za granicę. Nie masz na niego papierów CITES a więc przy każdej z ww okoliczności popełniasz przestępstwo zagrożone karą pozbawienia wolności bodaj do lat 5 i grozi ci za to autentyczna sprawa sądowa.

helga:
Dziękuję.
To straszne, krzywdzące i bardzo niesprawiedliwe... Na szczęście nie wybieram się za granicę i mam nadzieję, że żółw będzie ze mną długo :) Zrobię dziś zdjęcia i wrzucę je tu na forum, ocenicie swoim wprawnym okiem jego stan. Dotąd żył na kafelkach, nie był zimowany, żywiony był jakimiś zielonymi granulkami z zoologika i białym serem, więc pewnie nie czuje się najlepiej...

Viktoria:
Fajnie, że będzie się miał teraz lepiej. Jednak mimo wszystko warto byłoby wybrać się z nim do gadziego weterynarza na przegląd i badania. Po zdjęciu nie jesteśmy w stanie stwierdzić czy narządy dobrze funkcjonują, a po takiej diecie i po mieszkaniu na podłodze może być nieciekawie.

Kamil56:
Jeśli mieszkasz w pobliżu Poznania to ja bym uderzył tu http://www1.up.poznan.pl/ucmw/

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej