Zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią w końcu wystartowały blogi. Wszytskich zapraszam do korzystania z nich. Na stronie głównej powstało nowe menu, z którego dla osób niezalogowanych dostępne są dwie pozycje - najnowsze wpisy i instrukcja używanie blogów. Mam nadzieję że jest w tam to miarę wyjasnione ale w razie wątpliwości chętnie pomogę i odpowiem na pytania.
Jest tylko jedna ważna kwestia na którą musze zwrócić Waszą uwagę - blogi mają trochę taki eksperymentalny charakter. Zauważyłam że w kilku miejscach skrypt, który je obsługuje jest trochę niedopracowany. Mam nadzieję że autorzy skryptu to z czasem poprawią, gdyż jak na razie widzę że jest on bardzo często aktualizowany. Postaram się też im zaraportowac znalezione błędy.
Chodzi o to że:
- podczas usuwania własnych wpisów trzeba uważać gdyż nie ma pytania o potwierdzenie tej operacji a jesli wpis jest świeży może nie być jeszcze w backupie i nie będę mogła go przywrócić;
- podczas dodawania wpisu trzeba koniecznie podać tytuł. Próba zapisania wpisu bez tytułu kończy się przeładowaniem strony a wpis znika! Jest to bardzo dokuczliwy błąd i postaram się jak najszybciej zaktualizować skrypt gdy zostanie ten błąd naprawiony ale kiedy to nastąpi nie jest zależne ode mnie.
Całość była testowana pod Linuxem i Firefoxem dlatego proszę też o wszelkie opinie i uwagi jeśli w innych systemach/przeglądarkach coś nie działa.
Niebawem dojdą jeszcze nowe funkcjonalności związane z blogami ale na razie musi się uzbierac troszkę wpisów.