Aktualności: Witamy na forum o żółwiach lądowych! forum.zolw.info

• 25.06.2025, 10:20:40 am

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Autor Wątek: Nowa miłośniczka żółwi na forum:)  (Przeczytany 3867 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gabi k

• Żółw stepowy (Testudo horsfieldi)
  • *
  • Reputacja: 0
Nowa miłośniczka żółwi na forum:)
« dnia: 20.02.2011, 13:27:03 pm »
Po pierwsze dzień dobry:))
Zacznę może od tego,iż żółwie kocham od małego a lat mam już 27:) przez te lata miałam dwa - jeden adoptowany z ogrodu zoologicznego - był bowiem chory i niestety po 12 latach odszedł,drugi jest moją największą traumą - kupiony na giełdzie w Krakowie - w tym miejscu przestrzegam przed kupnem żółwi na giełdzie - zakupiony już chory mimo starań moich i lekarza po kilku miesiącach zdechł. Odczekałam kilka lat, wyczytałam wszystko co wyczytać można, właśnie od tygodnia tworzę terrarium z zamiarem stworzenia małego raju dla przyszłego domownika:) stąd moja obecność na forum:) Wstrzymuję się jeszcze z zakupem żółwia chcę kupić przełomem marca kwietnia - mieszkam w domu z ogrodem wiec chciałabym by od razu korzystał z wybiegu, a tu patrzę ADOPCJE. Ponieważ zawsze mieszkały z nami jakieś kocie lub psie sierotki skądś przygarnięte w pierwszej kolejności przed zakupem zgłaszam chęć adopcji żółwia. Jeśli znalazłby się gdzieś taki kandydat w Krakowie lub okolicy to chętnie przygarnę. Terrarium duże długie na prawie metr szerokie na pół będzie wyposażone we wszystkie niezbędne elementy, mam sporą wiedzę na temat hodowli i żywienia więc myślę, że trafi w dobre ręce:))
pozdrawiam
p. s świetna strona;)

Offline sola

• Pomocnik adopcyjny
  • Żółw promienisty (Geochelone radiata)
  • **
  • Reputacja: 16
Odp: Nowa miłośniczka żółwi na forum:)
« Odpowiedź #1 dnia: 20.02.2011, 13:33:57 pm »
Witaj na forum.
Jeżeli wyrażasz chęć adopcji żółwia musisz wpierw wypełnić ankiety adopcyjne. Wysłałam je już tobie na maila, który podałaś przy rejestracji.

Offline Bartek

• Żółw lamparci (Geochelone pardalis)
  • Reputacja: 10
« Odpowiedź #2 dnia: 20.02.2011, 21:05:04 pm »
witam, fajnie że dołączy do nas kolejna osoba kochająca żółwie, propagujmy prawidłowe warunki hodowli i opieki.

Pozdrawiam

Offline Jakub

• Żółw lamparci (Geochelone pardalis)
  • Reputacja: 23
  • Testudo Hermanni żółw grecki o imieniu Tuptuś
« Odpowiedź #3 dnia: 20.02.2011, 21:16:10 pm »
Witam kolejnego miłośnika żółwi.
Pozdrawiam Jakub