Powinna mieć!!! Na 100%

Każda papuga powinna mieć. Skoro to jest samica to może się dziobać z inną samicą, z samcem powinbno być lepiej. Samiec z samcem to ogólnie najlepsze połączenie, samica z samicą - najgorsze....

Sama wiem, bo widze na moich papugach, poza tym w niejednym źródle można to wyczytać. Samica z samicą często się kłóci, dziobie, ale to nic. Moje samice sa razem od 6 lat, nieraz było tak że 'pobiły' się do krwi, ale po chwili całują się i karmią, są dla siebie nawzajem 'rozrywką', naśladują się. Wystarczy parka papug żeby widzieć jak bardzo są stadne, jak potrzebują tego towarzystwa. Wege, to troche tak jak z zimowaniem żółwia, instynktownie wie, że tak musi być

Ja ni9e czuje potrzeby oswajania papug, jedna moja papuga od czasu do czasu, kiedy ma ochotę przychodzi do mnie dać buzi, nakarmić...

, pobawić się moimi włosami itp - ale tylko kiedy sama ma ochotę, kiedy nie ma to lepiej nie podchodzić...

pomimo tego , że nie jest samotną papugą lubi czasem przyjść do mne się pobawić, więc nie bój się, że przestanie się Tobą interesować jak będzie miała towarzystwo. Co więcej druga papuga szybko zacznie ją naśladować. To bardzo inteligentne zwierzęta, potrzebujące ciągłego zajęcia. Uwierz mi Wege, że na pewno będzie dużo szczęśliwsza z towarzystwem. Możesz poszukać na forach o papugach, pewnie znajdziesz coś w dziale oddam.
Pewnie się troche dziobały i własciciele uznali że to brutalne i że nie chce towarzystwa, ale to jest normalne, na prawdę. Trzeba tylko jedzenie dawać w większej ilości misek niż jedna itp, żeby nie prowokować ich do bójek, zapewnić większą ilość żerdek niż jedna no i dużą klatkę i dużą ilość ruchu poza klatką. Mam nadzieje że się przekonasz do tego że potrzebuje towarzystwa...
podobno kanarki i nimfy to nieliczne z ptaków które w miarę nie najgorzej znoszą samotność, inne gatunki częśto doprowadzają do swojej śmierci będąc same - wyrywają pióra, przestają jeść
No to się rozpisałam....