Jest wiele dań, które można zrobić po prostu bez mięsa - np. fasolka po bretońsku, ale bez kiełbasy itp., w zamian np. suszone grzyby.
Ponoć też, fasolki i inne strączkowe są ważne dla wegetarian, ale ja nie jem często i za dużo. Jeśli już, to są to proste potrawy.
Nie mam takich fajnych przepisów jak Wy, toteż zaproponuję poniższy link w tym temacie:
http://www.styl.pl/kuchnia/mistrzyni-kuchni/news-straczkowe-lubie-to,nId,717239Również, LECZO, które moja kochana żona, ze względu na mnie robi bez mięsa, bardzo polecam !!!
Można dodać fasolkę szparagową, pychota
![Smiley :)](/Smileys/akyhne/smiley.gif)
Dobrą bazą dla wegetarian jest również kuchnia śródziemnomorska, można po prostu wybierać potrawy bez mięsa, lub nie dodawać, lub zastępować grzybami i strączkowymi.
Ale myślę, że ideą kuchni wegetariańskiej, jest właśnie prostota , jak najmniej przetworzone pokarmy.
Z czasem również człowiek może się wczuć / wsłuchać w organizm, który podpowiada, co jest dobre, a co ciężko strawne.
Ja w ten sposób odstawiłem już wszystko co smażone i pieczone, mało słodyczy, już nawet czekolady tak nie smakują ...
Chyba kuchnia wegańska też zakłada na surowo lub gotowane ?
Ale każdy musi odnaleźć, to co dla Ciebie jest dobre, różne są gusta i guściki
![Smiley :)](/Smileys/akyhne/smiley.gif)