Na forum jestem zarejestrowany od dłuższego czasu ale jakoś nie miałem okazji na dobre się zadomowić może dlatego, że zawsze żółwie lądowe stanowiły mniejszą grupę posiadanych gatunków. Dlatego dopiero teraz postanowiłem się oficjalnie z wszystkimi użytkownikami przywitać i napisać parę słów o sobie.
Studiuje zootechnikę na UR w Krakowie, należę do Stowarzyszenia Hodowców Żółwi EMYS oraz do Ogólnokrajowego Stowarzyszenia Ochrony Gadów i Płazów Polski. Obecnie pracuje również nad nowym projektem zajmującym się kwestią sytuacji niechcianych i cierpiących żółwi jednak szczegółów póki co nie mogę zdradzić.
Żółwiami zajmuje się od najmłodszych lat przeczytałem mnóstwo krajowej jak i zagranicznej literatury.
Ciągle zdobywam doświadczenie i to nie tylko w hodowli gdyż żółwie są moim głównym zainteresowanie. Jestem autorem różnych artykułów poświęconych tym gadom np.
Żółw grecki (Testudo hermanni); Żółw błotny, czyli nasza krajowa perełka wśród gadów - Nasze akwarium nr 109, strony 36-38; Żywienie żółwi lądowych- Nasze akwarium nr 111, strony 36-38. Oprócz tego dzielę się swoją wiedza na różnego rodzaju prelekcjach i spotkaniach np.
I Krajowa Impreza z Okazji Dnia ŻółwiaCóż z żółwi lądowych posiadam obecnie tylko haremik Żółwi stepowych (Agrionemys horsfieldii) jeśli chodzi o resztę gatunków to zapraszam do zaglądnięcia na mój
profil na tcp. Mam mimo wszystko drobną nadzieję, że chociaż parę osób kojarzy mój nick

Pozdrawiam i jeszcze raz wszystkich bardzo serdecznie witam i mam nadzieję, że ty razem już bardziej wpiszę się w życie tego forum

Serpentin
Kontakt:
serpentin@op.pl
gg 1793565