Budujemy nowy dom,
Jeszcze jeden nowy dom,
Naszym przyszłym, lepszym dniom,
Żółwikom!!!
Tym akcentem zaczerpniętym z chóru Czejanda witam Was forumowiczów.Jestem Damian, w tym wątku przedstawie pokrótce budowę i wyposażenie naszego terra.
Na wstępie kilka słów wprowadzających.
Od dłuższego czasu z żoną myśleliśmy żeby naszemu szkrabowi sprawić żółwia, więc googlam sobie jakiego żółwia, i skąd takowego przysposobić. Traf chciał że trafiłem na to forum i po przeglądaniu różnych tematów odeszliśmy od pomysłu kupna w sklepie zoologicznym. I o ile nie zniechęcimy opiekunów adopcyjnych to chcemy adoptować żółwia greckiego. Czemu greckiego, a bo te bardziej żonie się podobają , a mnie zresztą też bardziej przypadają do gustu. Choć pierwotnie myślałem nad lamparcim , ale z czasem to się zrobi z niego taki mały "autobus" a metraż jednak trochę ograniczony.
A co sie tyczy naszego szkraba,w styczniu skończył rok i dobrze wiemy że przez najbliższe 10 lat nie będzie dobrym opiekunem dla skorupy, dlatego cała odpowiedzialność spadnie w 80 %na mnie w 20 % na żonę. A od małego będziemy uczyć że zwierzę to też istota boska która czuje i ma swoje potrzeby.
A co się tyczy terra
Oto pierwsze zdjęcia po docięciu płyt i skręceniu
Wymiary wewnętrzne: 125cmx75cmx50cm
Materiał: Płyta meblowa 1,8 mm
Dodano 16.03.2014, 20:22:20 pm
Trochę mało estetycznie , jednak moja pilarka tarczowa to nie najlepsze narzędzie do cięcia płyt meblowych.
Od frontu będzie jeszcze przesuwana pleksa. Tylko muszę dokupić jakieś prowadnice.
Dojdzie folia budowlana i z czasem jakieś ozdoby do wystroju wnętrza. Muszę tylko popatrzeć jeszcze nad jakimiś maskowaniami grzbietów płyt .