Witam

Przedstawiam wam moje nowe terrarium. Zrobiłem je z pomoca mojego dziadka.
Poczatkowo miało wyglądać jak terrarium Beaty ale po chwili zwiekszyłem szybę zlikwidowałem nadstawkę a gdy skończyłem robotę wyszło jeszcze inaczej niż się spodziewałem

. No a teraz konkrety:
Wymiary:150cm x 50cm x 48cm (dł x wys x szer)-miało być mniejsze (120cm) ale takie będzie na dłużej
Materiały:płyta meblowa-biała, śruby, gwoździe, śruby, listewki i szyba. Mój dziadek miał wszystko w garażu więc nic nie kupowałem. Szyba jest zamieszczona na środku i z listewek są zrobione prowadnice.
Podłoże:na dno poszła gruba folia ogrodnicza a na wierzch ziemia zmieszana z torfem i trochę sianka
Dodatki:Kamień, podstaka pod jedzenie i basenik, termometr i higrometr wiem, że nie ma żarówek ale mi padły i będą w przyszłym tygodniu, doniczka na kryjówke wkopana w ziemię, tło-sądziłem ze będzie dobre bo nada trochę koloru, parę sztucznych gałazek i parę gałązek brzozowych
Obsada roślinna:Grubosz Hobbit, Grubosz Zwyczajny, Kalanchoe może do tego dojdą jeszcze rośliny śródziemnomorskie
No i to by było na tle wszystkie uwagi te miłe i mniej mile widziane, a teraz fotki no i lokator