Żółwie lądowe > Zimowanie

Żółw grecki -> zima 2010 czyli pierwsze zimowanie!

<< < (5/8) > >>

Basia:
I foteczkę śpiocha daj :)

Arczie30:
.. jestem w szoku, śpioch po 5 godzinach od wyjście z lodówki wziął się za jedzenie!

decyzje o wyjęciu z lodówki zapadła wczoraj .. 3 miesiące zimowania .. 4 miesiące bez jedzenia .. żółw był u mnie tylko rok, a wystarczy wejsc na początek tematu żeby zobaczyć w jakim był stanie, bałem się żeby nie odpłynął w tej lodówce .. jednak właściwa dieta i całe lato na słońcu .. wszak na balkonie aleeee .. dał radę .. i już bierze się za jedzenie liści świeżych listków ..

wege:
Brawo Arczie!!! Ja cały czas obserwowałem twój temat o zimowaniu :) Czekałem na pomyślne rozwiązanie :) Ciesze się, że wszystko jest ok, zaczął jeść i nie ma żadnych komplikacji :) To dobre wieści, dające nadzieje, bo ja moje adopcyjne w przyszłą zimę tez wsadzam do lodówki i na 100% będziesz miał w tym zasługę, bo opisywałeś krok po kroku swoje zimowanie w łatwy i przystępny sposób. :) Skorzystam z tego tematu, by dobrze zimować moje adopcyjne gadzinki :P

Basia:
Arczie, to dlatego jest dobrze, że był całe lato na balkonie.

Arczie30:

--- Cytat: Basia w 20.02.2011, 08:26:12 am ---Arczie, to dlatego jest dobrze, że był całe lato na balkonie.

--- Koniec cytatu ---

no generalnie to tylko w ładne dni .. bo wiadomo że zeszłe lato podzieliło się na pierwszą część z piękną pogodą .. i drugą część z pogodą brzydką .. ale pewnie masz racje ...

wage.. ja też sie bałem tego zimowania, bo obawiałem się że żółw zdechnie .. tak na prawdę to całe te zimowanie to wygoda dla właściciela żółwia, czym ja bym karmił tego swojego żarłoka przez całą długą zimę .. wiadomo suszki, zbierane osobiscie skonczyły by się po miesiacu .. reszta to kupowanie suszków i żywych roślin ziołowych .. które starczają na 2-3dni a doniczka kosztuje 5zł , mój żółw lubi rucole, a ta za pudełko świeżych liści kosztuje kele 5-6zł i starcza na 2-3dni bo tam chyba 500g jest.. do tego lampy, oświetlenie .. zimowanie teraz to będzie już rzecz oczywista, wygodna dla mnie i samego żółwia .. warunek jest jeden cały rok trzeba mieć na uwadze że zółw bedzie zimowany ..

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej