Tak na dzień dobry to chcę przeprosić za tak długi czas bez odpowiedzi... W skrócie, życie dało mi w kość, czasu nie miałam prawie na nic i stąd brak informacji.
Sonia już od daaaaawna ma śliczne terrarium, wczoraj było już wymieniane podłoże, wysiana świeża trawka - ciekawe ile wytrzyma tym razem, poprzednią zajechała skorupą w ciągu tygodnia

W kąciku rosną sobie grubosze, Sonia ich nie lubi i omija je szerokim łukiem, mają więc szansę na zwiększenie swoich wymiarów. Ogólnie terrarium nie jest jeszcze dokończone tak pod igłę, widać czarną wodoszczelną taśmę, która trzyma ceratę, nie ma kryjówki (wcześniej była doniczka ale nie przypadła małemu diabłowi do gustu, w planach jest taka z drewienek/patyczków, można znaleźć na all). Ogranicza nas czasowy brak funduszy ale pomału dopełnimy dzieła.
Zastanawiam się też nad elektronicznym termo-higro-metrem z sondą bo analogiczne chyba mi nie działają - wskaźnik wilgotności się nie rusza nawet po obfitym spryskaniu terrarium. Ktoś ma doświadczenie czy elektroniczny działa lepiej?
Chciałam wrzucić zdjęcia ale nie mogę wtedy wysłać wiadomości

będę jeszcze próbować.
Dodano 28.03.2013, 11:27:03 am
Przepraszam za post pod postem. Nie wiem w czym problem ale nie mogę dodać zdjęć do poprzedniej wiadomości...
Dodano 28.03.2013, 11:27:47 am
Dodano 28.03.2013, 11:28:16 am