Potrzebuję Waszej pomocy. Chcę zamówić terrarium zamknięte. Wymiary podane w zamówieniu to wszystko na co w tej chwili mogę sobie pozwolić! Nie krytykujcie zatem, że terra nie jest w formie kwadratu! Mam tylko dwa pokoje w bloku. Bardzo proszę o dopisywabie własnych propozycji, korygowanie moich błędów. Może ktoś ma jeszcze inne propozycje?
TREŚĆ WIADOMOŚCI :
Pilnie proszę o wycenę terrarium (wymiary: 130 cm długości, 50 cm szerokości i 60 cm wysokości) wykonanego z płyty meblowej na kółkach.
Ponadto życzyłabym sobie żeby górna klapa terrarium była otwierana do góry (ruchoma), aby łatwiej można było dotrzeć do żółwia oraz ewentualnie wymiany oświetlenia.
Szyba frontowa otwierana. Od dołu proszę o wstawienie deski/listwy na grubość podłoża i wysokość żółwia czyli jakieś 30 cm (żółwie nie widzą szyby i bardzo często chcą przez nią przejść waląc w nią całym karapaksem).
Kolor płyty: z przyczyny braku odniesienia do rzeczywistej kolorystyki proszę o nakierowanie do odcieni ciemnego brązu.
Wentylacja standardowa na tylnej ściance oraz na bocznych.
Oświetlenie nietypowe: świetlówka UVB tuba o mocy 10 (to bardzo ważne gdyż niższa moc nie spowoduje przyswajania wapna tak ważnego do budowy kości) jednak umiejscowiona w taki sposób aby światło nie wchodziło do kryjówki, bardziej po prawej stronie! Poza tym miejsce na dwie lampy grzewcze (z lewej strony terrarium i prawej strony terrarium) oraz tak zwany promiennik ciepła, który dogrzewałby terrarium w nocy (umiejscowiony po stronie lewej terrarium, tak aby nie kolidował z grzewczą).
Pragnęłabym również uzyskać od Państwa informację ile dodatkowo musiałabym zapłacić za:
a). wbudowany w płytę terrarium przyrząd do pomiaru wilgotności i temperatury?
b). szafkę pod terrarium
c). pięterko z podejściem aby zwiększyć powięrzchnię
Z roślinności i innych dodatków rezygnuję
Dodano 23.11.2013, 06:37:35 am
Wymiary: 130/60/60. Pomyliłam się! Jednakże z pięterkiem musiałoby być chyba wyższe? Jak wykonać to pięterko? Gdzie wówczas rozmieścić lampy? Czekam na propozycje!