Na początku małe pytanie do anakan , co to jest to urządzenie elektroniczne w twojej terrze?
Wstępny projekt:To zrobiłbym tą terre według projektu Dorci, tzn z drobną modyfikacją.
1) Szyba z przodu nie przesuwałaby się góra dół , tylko lewo prawo..tak jak u anakan.Dzięki temu mógłbym regulować otwartość przedniej części.
Dno terrarium obudowałbym ( tzn. stolarz- jestem kompletnym beztalenciem w tych sprawach
) cieńką szybą lub pleksą uszczelnioną silikonem. Z tyłu półeczka na górze - właściwie tak jak u anakan http://www.zolw.info/galerie-zdjec/zolwie-ladowe/zolw-lamparci-geochelone-pardalis/terrarium-zolwi-lamparcich-rzut-z-gory ...i moze jeszcze jedna zabudowana w ten sam sposób czyli na tylnej ścianie ale niżej..która stanowiłaby od razu kryjówke dla żółwia gdyby coś z niej zwisało . Rozważam jeszcze druga inszość tzn zamiast tej drugiej półeczki..niech stolarz zrobi cos w postaci budki- domku dla tofika z płyty OSB tak jak całą terre, oczywiście nie bedzie on przymocowany na stałe. zawsze też bedzie mógł posłużyć poprostu za przestawną półeczke na kwiaty..czy go wyciągnać całkiem zzawsze będe mógł. Może go okleje suchym mchem.
Koniecznie chiałbym górna belkę , widze że ona sprytnie jest przesuwna u anakan...świetna sprawa.
Tu moja prośba o dalsze ogólne uwagi , krytyke, porady co do tego mojego , właściwie waszego
wstępnego projektuCzy o czymś jeszcze powinienem pamietać przy składaniu zamówienia u stolarza, boje się że coś przeocze, o czymś zapomne.
A z czego wykonać pokrywę tak na 3/4 ?