Co do domku tak to prawda będzie nawet ocieplony i do późnej jesieni żółwiki będą mogły mieszkać , rozmawiałam z moim kochanym
że taki domek zbuduje sam gdyż więcej można samemu zaprojektować dodatkowych ścianek , półeczek na potrzebne przybory i miejsce do suszenie pokarmu
, drzwiczek dla żółwi i dla mnie , każdy gatunek żółwia będzie miał swoje schronienie na chłodne dni czyli będą oddzielone ściankami a wyjścia z domku będą miały osobne na swoje wybiegi każdy gatunek osobno , myślę że to będzie wygodne rozwiązanie , jak tylko moje kochanie zrobi projekt i dojdzie do budowy domku to wstawię foty na Forum etapy budowy i tworzenia wybiegów , wiem że będzie mnie czekało sporo pracy , ale warto bo potem będę miała wygodę i bezpieczny teren dla żółwi , a tym czasem muszę cierpliwie czekać
.
A Nowy żółwik już na swym wybiegu jak na razie taki bardzo prosty bo tak na szybko wykonany ale za to żółwik korzysta z niego na słoneczku
, wybieg jeszcze będę przerabiać jutro będę sadzić w nim dzikie róże dostałam je od sąsiadki … Aż miło
( róże na wybiegach obcinam kolce dla bezpieczeństwa żółwi ) jak zdarzę to wybiorę się do lasu po korzenie morze znajdę coś ciekawego .
Ten gatunek żółwika oceniam na bardzo ruchliwego odważnego i inteligentnego żółwia
muszę wam powiedzieć że bardzo się cieszę że kupiłam właśnie ten gatunek , ach zapomniałam dodać że żółwik to urocza kosiarka do trawy
na prawdę skubie nowe pędy trawki …. Byle by na zdrowie
..