Wiedza > Żółwie wodno-lądowe i inne

Niewydolność nerek żółw wodno ladowy

<< < (2/3) > >>

Kenet:
Zarówno dr. Bik jak i Całus są w bazie polecanych, więc najlepszą rzeczą jaką mogę Tobie doradzić jest zaufanie im.
Przykro mi, ale nie znam się stricte na leczeniu żółwi. Mogę doradzić w karmieniu, wyborze terrarium, oświetlenia, podłoża itp ale niestety tak trudne przypadki mnie przerastają.
Postaraj się wszystkie wątpliwości wyjaśnić z lekarzami, pytaj o wszystko. Mam nadzieję że wszystko skończy się dobrze.
Trzymam kciuki, daj znać jak tam sytuacja.

Sznycell1:
Dziękuję za pomoc i miłe słowa @kenet ❤️
Wstępnie na piatek jesteśmy umówieni na wizytę u Pani Dr Całus.
Co do tych karm jeśli ktoś się orientuje to czekamy jsc na odpowiedz.

Sznycell1:
Na szczęście dało rade zapisać go na dziś z wizyta u Pani Dr Całus od razu wyczuliśmy lepszy profesjonalizm i zaangażowanie do sprawy. Po streszczeniu wszystkiego co się działo z żółwikiem, Pani kazała go zostawić i przyjechać jutro po żółwika wraz z wynikami badan już. Będzie miał robione USG, pobór krwi oraz prześwietlenie .Jutro prawdopodobnie gdzieś w takim czasie jak teraz to pisze wyedytuje ten post i napisze jak już wrócę z żółwikiem i badaniami i co powie Pani.

Sznycell1:
Wyniki badań przyszły i wcale nie są takie złe, da się go jeszcze ratować, ma podniesiony troche kwas moczowy i dość bardzo podniesiony fosfor, reszta w normie. zostaje do piątku, w piątek mamy go odebrac. Muszą mu rozcieńczyć poziom fosforu w krwi, pomóc nerkom go wypłukać, muszą sprawdzić jak dużo sika, będzie dostawał kroplówki i tam w nich będą pożywki, jak mu się nerki polepszą to apetyt wróci mówiła - jest w takim małym akwarium bo to szpitalik i tam każdy ma wyznaczone miejsce, ma mały basenik żeby nie wysechł, z dnia na dzień będą zwiększać poziom wody żeby sprawdzić czy da rade pływać..

Kenet:
Super!
Dawaj znać jak tam postępy w leczeniu!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej