Fik szczerze- to ja nie wiem jaki Ty torf masz.. ale
ziemia z gliną (bo o niej rozmawiamy a nie o samej ziemi która jest bardziej miałka) jest zdecydowanie bardziej stabilnym podłożem. I nie ma tylu "farfocli" i innych syfków.. Natury się w ogóle nie mierzy bo i po co? Nie widzę w Twoim działaniu logiki- skoro kupiłeś w obi tani i był zły to po co kupiłeś 3 kolejne tego samego typu? i po co Ci pięć wskazówkowych ? Ja kupiłam "stacje pogodową" z sondą po tym jak wskazówkowy oszalał i jest ok. Temperatura taka sama jak na wskazówkowym a higrometr nie szaleje, a w różnych warunkach (mokra szmatka, kaloryfer, okolice nawilżacza, jego odczyty są co najmniej prawdopodobne. majatku nie zapłaciłam - 50 zł. I tak Bibuła zadecyduje, to w końcu jej żółw, jej terra i pewnie ona sama zweryfikuje co woli.
Ja jeszcze tylko mam pytanie Fik- jak miałeś (bo z tego co wiem to jednak masz żółwia niezimującego) zamiar zmierzyć wskazówkowym higrometrem wilgotność w zimowniku?
An_na- w Wawie leży gruba warstwa śniegu a ziemia jest zamarznięta. Wierz mi, ze nie idzie wykopać darni bo próbowałam

czekam na jakieś roztopy bo mam wizje artystyczną co do terra Mania