Chyba najbezpieczniej (i najtaniej) jest kupić żółwia na giełdzie zoologicznej, która odbywa się w każdy piątek przy ulicy Gieldowej (boczna Karmelkowej). Wstęp kosztuje wprawdzie 7 złociszy ale można tam dostać gady kilku gatunków w przyzwoitych rozmiarach. Ci sami panowie którzy handlują na giełdzie sprzedają żółwie (ale nieco drożej) także we wrocławskich sklepach zoologicznych - Varan na ul. Poniatowskiego i Kameleon na ul. Obornickiej. Najlepiej się chyba z nimi dogadać co do parametrów zwierzaka (gatunek, płeć, wielkość) w sklepie a towar kupić na giełdzie (cena).
Dodano 20.09.2015, 20:36:25 pm
W niedzielę przyjechała do mnie od @Joko na.. powiedzmy.. bezterminowe wypożyczenie znana chyba wszystkim na forum "uciekinierka" - olbrzymia samica stepowca.
Dodano 20.09.2015, 20:38:37 pm
Zachwycony nową dziewczyną był mój samiec- łaził za nią przez ponad godzinę, okrążał i kiwał łbem:
Dodano 20.09.2015, 20:40:40 pm
Chyba jeszcze bardziej zachwycony był kot:
Dodano 20.09.2015, 20:45:34 pm
na ostatniej fotce widoczna cała trójka. Moje żółwie nie są wcale jakmis maluchami, samiec ma ok.750g a samica ponad 1300 g ale wyglądają przy żółwicy @Joko jak dwa dzieciaki.