Aktualności: Witamy na forum o żółwiach lądowych! forum.zolw.info

• 19.06.2025, 00:08:18 am

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Autor Wątek: Mój żółw nie śpi!  (Przeczytany 10582 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ela

• Żółw stepowy (Testudo horsfieldi)
  • *
  • Reputacja: 0
Odp: Mój żółw nie śpi!
« Odpowiedź #15 dnia: 12.11.2012, 22:04:09 pm »
Spoko, jutro pojde zmierzyc :D otworzylam rano okno, na uchyl wiec powinno byc chlodniej

Offline Ela

• *
« Odpowiedź #16 dnia: 14.11.2012, 22:18:27 pm »
Temperatura wynosi 14 stopni. Zolwik juz nie "biega", jest spokojniejszy. Prawdopodobnie znalazlam przyczyne, okaze sie za kilka dni. Inni domownicy po prostu wchodzili i wychodzili z tego pokoju, nieraz zostawiali otwarte drzwi co powodowalo skoki temperatury wiec pewnie jej to przeszkadzalo. Na razie dziekuje za pomoc, jesli cos bedzie nie tak jeszcze sie odezwe :)

Offline rumek

• Żółw egipski (Testudo kleinmanni)
  • *
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #17 dnia: 15.11.2012, 10:08:51 am »
No temperatura to wg.mnie zdecydowanie za wysoka jak na spanie :P przeciąg raczej nie sprzyja... :) ale to jak drzwi były otwarte to o ile ta temperatura skakała?? +/- 7st.?? czy ile?? :)
Mylić się to rzecz ludzka , nie słuchać rad to głupota.

Offline Ela

• *
« Odpowiedź #18 dnia: 16.11.2012, 13:52:28 pm »
Bo ona tam nie bedzie spala tylko jest przejsciowo, pisalam o tym wczesniej :) chodzilo mi o to, tak gdziej wczesniej poczytalam zeby zolwiowi stopniowo temp. obnizac i juz jak bedzie "na haju" to dac do piwnicy, wiec ona nie mogla wejsc w ten stan "na haju" bo jak sie okazalo, byly te skoki temp., nie wiem o ile nie biegalam z termometrem, ale jest to mocno odczuwalne jak sie wejdzie ze w tym momencie jest nam naprawde chlodniej jak bylo :) bardzo wszystkim jeszcze raz dziekuje :)