Dziękuję za informację, to zapewne Drakuś będzie "jedynakiem" lub w osobnym terra, jeśli się potwierdzi jego "sex" - czyli płeć

Na razie to pieśń przyszłości bo wciąż się uczymy i zdobywamy doświadczenia, pielęgnacja greka okazała się bardziej wymagająca niż się spodziewałem, ale mam nadzieję, że jesteśmy na dobrej drodze, mały jest zdrowy i ponoć nawet urósł ...
Jeśli ewentualnie Ktoś z Krakowa będzie w przyszłości zainteresowany współpracą w kwestii przetrwania gatunku i będzie chciał umówić na randkę swoją żółwiczkę to może będzie się dało to jakoś zorganizować, nie wiem ile trwa taka żółwiowa randka i na której kończy się konsumpcją ;-)
Co do wilgotności to w tym momencie dolałem wody i higrometr pokazuje ok 60% ale w niektórych miejscach może być nawet więcej. Dużo na ten temat pisała Semiramida w swoim wątku, polecam przeczytać i jeszcze raz chciałbym podziękować Jej za duże wsparcie dla Nas
Dodano 14.02.2014, 19:22:05 pm
PS. Jeszcze zerknąłem i wilgotność wzrosła nawet do 80% , a pomiar jest w takim miejscu, że się tego nawet nie spodziewałem - widać na zdjęciu.
Nie napisałem też wcześniej że w plastikowej miseczce / mini kuwetce są ścinki bukowe, jako część sucha, dzisiaj dołożyłem jeszcze płaskich piaskowców z Raby , które są miękkie i łatwo nasiąkają wodą.
Jestem też ciekaw Janie jak wygląda u Ciebie "piętro" ?