Wiesz - to zabawne, ale jak kupowałam Midian w czerwcu 2009 to była większa od Leosia - niedużo, ale wyraźnie. A potem on ją przez lato przerósł. Myślałam, że to dlatego, że na początku była chora - ale po tym sezonie Leoś urósł też o wiele więcej. One w zasadzie najwięcej przybierają latem - tak od czerwca do września, początków października. Potem w czasie zimy to jest taki constans.
Teoretycznie są w podobnym wieku - Leoś wykluł się wg. papierów w marcu 2006, Midian - też wg. sprzedającego miała mieć ok. 3 lat jak ją kupowałam.
Starć między nimi nie ma. W zasadzie niewiele co się sobą interesują. Mniejsza samiczka np. "wykorzystuje" samczyka żeby wyjść po nim z pudełka jak są pod lampą..

Za to faktycznie Leoś podbiera jej z miski jedzenie - jak skończy swoją. Bo stawiam im 2 miski w różnych częściach terra.
Na początku samiczka jadła bardzo wolno, to potem po południu jeszcze coś jej dawałam, bo głodna stała przy szybie. Ale potem przyspieszyła. Jak wrzucę im kawałek trzykrotki to też ją sobie wydzierają, czasem i z pyska jedno drugiemu. Ale jakiś aktów agresji umyślnej nie zauważyłam.