Hejka. Zeczywiscie jest to naprawde fajny gatunek i co sie okazuje wcale nie taki delikatny dobrze znosi nizsze temp. i nie jest wielkim fane lezenia pod lampa.Bercia jest poprostu starsza miezy 11 cm. wiec z tad ten wyglad.Ciekawa zecz zeby rozruznic plec mosi miezyc 20 cm.!!!! bo wszystkie maluchy wygladaja jak samice. Odbiegajac od tematu prawdopodobnie w sobote odbieram 2 sulkatki i jesli sie uda 2 samice dla moich stepkow, trzymam kciuki bo z tymi sulkatami to poprostu masakra.Mialam zamowione je juz ponad 3 miesiace tylko ze nie chcialam nic ponizej 1.5 roku, wiec jeden koles zaproponowal przywiezianie z Hamm , ale nie bylo, byly tylko maciupkie za 55euro. Wiec wielkie przeszukiwania i co sie okazuje w Irlandi nie ma sklepu czy hodowcy ktory by je mial, wiec tylko anglia pozostala , narazie funt stoi nisko wiec to moja jedyna szansa. Niestety jak by tego malo tam licza sobie za nie nawet do 2000 funtow za dorosla pare, 5 latki 800 funtow, 3 latki 250 funtow , 2 latki 150 funtow, no i malutkie za 95. Plus to ze mosze tam przeplynac promem co jest tez kosztowne, ale nie ma tego zlego .....
znalazlam 1 sklep w Wels gdzie koles ma prawie 2 latki i moze mi je sprzedac za ok.270 parke plus duza zniszka na samiczki stepkow ,wiec byle do soboty. Nawet nie wiecie jak sie martwie. Ugadywalam sie juz z innym sklepem ale ze jest po drugiej stronie angli poprosilismy o kuriera i sklep sie zgodzil oczywiscie za oplata i wszystko by bylo ok. tylko ze poprosilam o przeslanie zdiec , no i tu byl duzy problem, zekomo nie maja takiego programu , sa tam jakies zdjecia na ich stronie (oczywiscie nie te ktore chcialam kupic), i ich odp. byla sulcaty to sulkaty wszystkie wyglondaja podobnie.Oczywiscie myslelismy o zamowieniu paru innych gatunkow, ale tak mnie wku...yli ze odmowilam. Moim zdanie za takie pieniadze mogli by sie troche bardziej pofatygowac ignoranci . Wiec byle do soboty, mam nadzieje ze wszystko wypali.